Reee, koimasai? ???? Eλεύθεροι χώροι στην Παλλήνη

 

Η βεβιασμένη αστική ανάπτυξη γίνεται εις βάρος των ελεύθερων πρασίνων χώρων. Κάθως η υπέρμετρη αυτή ανάπτυξη απείλει και τους εναπομείναντες πράσινους χώρους, και ειδίκα μετά με τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές, η προστασία και η διεκδίκηση αυτών των χώρων καθιστάται αναγκαία και επιτακτική. Η λύση δεν πρέπει να είναι ιδιωτικού/κερδισκοπικού χαρακτήρα παρά μονο η άμεση κινητοποιήση και ευαισθητοποίηση όλων μας.

Μέσα σε μια τσιμεντούπολη όπου οι πολυκατοικίες, οι λεωφόροι και τα αυτοκίνητα κυριαρχούν, χρειαζόμαστε καθώς και πρέπει να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε ελεύθερους χώρους ανοιχτούς και προσβάσιμους για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας και οικονομικής κατάστασης.

Οι ελεύθεροι χώροι μπορούν να γίνουν σημείο συνάντησης και εστίες δημιουργικότητας . Μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος του κάθε πολίτη με την διοργάνωση πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων όπως μουσικά και θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις, προβολέις, συζητήσεις, τοπικές γιορτές.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής συμβάλλει στην αποξένωση, περιορίζει την δημιουργική έκφραση, ωθεί στην απάθεια απέναντι σε κοινωνικά, πολιτικά και οικολογικα ζητήματα. Επιπλέον οδηγεί σε λογικές καταχρήσεων και υπερκαταναλωτισμού. Δημιουργεί ένα ακόμα πιο γκρίζο περιβάλλον, όπου αντί για ελεύθερους ανοιχτους χώρους( πράσινο, πάρκα, πλατείες) κυριαρχούν τσιμεντένια μεγαθήρια καταστρέφοντας τις τοπικές συνοικιακές αγορές.

 

 

Normal 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *