Άμεση απελευθέρωση του Μάριου Ζ.

Σπέρνουν τον τρόμο αλλά μια μέρα θα θερίσουν οργή
Η κυβέρνηση ανακοινώνει τα νέα μέτρα

– Περικοπή επιδομάτων Χριστουγέννων Πάσχα και αδείας
– Περικοπές 200 εκατομμυρίων ευρώ στα προγράμματα του υπουργείου Παιδείας
– Πάγωμα συντάξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
– Αύξηση φορολογίας σε προιόντα πρώτης ανάγκης
…και η λίστα συνεχίζεται.

Κανάλια και δημοσιογράφοι, λειτουργώντας (ως συνήθως) για άλλη μια φορά ως δεκανίκι και φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης μας καλούν να αποδέχτουμε αυτά τα νέα μέτρα λιτότητας και περικοπών, τα φορολογικά χαράτσια, την μείωση των μισθών και τα επακόλουθα τους όπως την αύξηση της ανεργίας ή την ενταντικοποίηση της εργασίας.
Όλοι αυτοί, κυβερνητικοί, κομματικά στελέχη, μεγαλοεργολάβοι, επιχειρηματίες, τραπεζικοί, και κάθε λογής αφεντικά που καταληστεύουν τον κοινωνικό πλούτο θέλουν εμάς να πληρώσουμε για άλλη μια φορά την κρίση τους.

1ο γράμμα | 2ο γράμμα του Μάριου από τις φυλακές Κορυδαλλού

Για περισσότερες πληροφορίες www.freemariosz.wordpress.com

Αφίσα

Οπως ήταν φυσικό, ο κόσμος άρχισε να αντιδράει με μια σειρά απεργειακών κινητοποίησεων. Μαζικές πορείες δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Γιάννενα, Βόλο, Πάτρα, Λάρισα και σε πολλές άλλες πόλεις.

 

11/03/09

Η συμμετοχή του κόσμου είναι μαζικότατη. Λίγα λεπτά αφου ξεκιναέι η πορεία δέχεται την βίαια επίθεση απο τα ΜΑΤ με χρήση χημικών και ξυλοκοπώντας τους διαδηλωτές με την αιτιολογία ότι έπρεπε πρώτα να περάσει το μπλοκ της ΓΣΕΕ. Για άλλη μια φορά φάνηκε η στενή συνεργασία των πουλημένων γραφειοκρατών συνδικαληστών με την κυβέρνηση και ο ρόλος τους στο καπέλωμα και στην βαθμιαία εκτόνωση των αντιστάσεων και διαμαρτυριών.
Η πορεία συνεχίζεται δυναμικά, με παλμό και συνθήματα δεχόμενη σε όλη την διάρκεια της τις προκλήσεις απο τις αστυνομικές δυνάμεις με ψεκασμούς χημικών και ρίψη χειρομβοβίδων κρότου-λάμψης. Συλλαμβάνονται και προσάγωνται βίαια στην ΓΑΔΑ δεκάδες άτομα.12 από αυτούς με κατηγορίες πλημμελημάτων και κακουργημάτων (κουκουλονόμος) περνάνε την νύχτα τους στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ εκτός από έναν που -πολλές ώρες μετά τον τραυματισμό του- μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

12/03/09
Παρασκευή πρωί οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα όπου τους απαγγέλονται οι κατηγορίες.Τα πλημελλήματα γίνονται κακουργήματα βάση κουκουλονόμου για τους πέντε όπου θα συνεχίσουν να κρατούνται στην ΓΑΔΑ μέχρι την Δευτέρα ενώ οι υπόλοιποι 6 απελευθερώνονται.

13/03/09
Δευτέρα πρωί, υπάρχει αρκετός αλληλέγγυος συγκεντρωμένος κόσμος στα δικαστήρια των Ευελπίδων όπου και αναμένει τις αποφάσεις των εισαγγελέων και των ανακριτών για το αν θα συνεχιστεί η κράτηση των συλληφθέντων ή θα απελευθερωθούν. Ένας-ένας βγαίνει από τα δικαστήρια και ακολουθούν τα χειροκροτήματα και τα συνθήματα. Έχει μείνει μόνο ένας ο οποιός ειναι φορτωμένος με τις πιο βαριές κατηγορίες. Ο Μάριος. Στο άκουσμα της είδησης οτι θα προφυλακιστεί η ανησυχία του κόσμου μετατρέπεται σε οργή αλλά και θλίψη. Εντωμεταξύ δύο διμοιρίες των ΜΑΤ καταφτάνουν για να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες. Μέσα σε λίγα λεπτά τα ΜΑΤ επιτίθενται στον συγκεντρωμένο κόσμο και προσπαθούν να τον απωθήσουν μακρυά από την είσοδο του κτηρίου.

Προκαλείται πανικός,με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένα άτομο και να οδηγηθεί στο νοσοκομείο με ανοιγμένο κεφάλι. Οι ματατζήδες – προστάτες του πολίτη δεν διστάζουν να τραμπουκίσουν ακόμα και την μητέρα και την αδερφή του Μάριου. Μέσα στον πανικό αυτό, καταφέρνουν και φυγαδεύουν τον Μαριο σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο Μάριος, καθηγητής κολύμβησης σε νήπια, είχε την ατυχία να συλληφθεί στην διάρκεια της πορείας στην οδό Πανεπιστημίου. Το μόνο που βρέθηκε στην κατοχή του ήταν η τσάντα με το μπουρνούζι του και τα άλλα πράγματα που χρησιμοποιεί στην δουλειά του όπου και θα πήγαινε μετά.

Τον προφυλακίζουν παρόλο που είχε προσκομιστεί στον εισαγγελέα και στον ανακριτή αρκετό φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει αδιάψευστα:
– ότι δεν είχε γίνει καμία χρήση κουκούλας και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δεν είναι καθόλου καλυμμένα.
– ότι καμία μολοτωφ και κανένα ίχνος φωτιάς δεν υπήρχε στο σημείο που συνελήφθη και στον γύρω χώρο.
– ότι δεν υπήρχε καμία “απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης” όπως ο αστυνομικός καταθέτει, παρά μόνο η αμυντική στάση του Μάριου.
Παίρνουν αυτή την απόφαση στηριζόμενοι αποκλειστικά στην κατάθεση του αστυνομικού και αγνοώντας τους μάρτυρες και τις φωτογραφίες.

Προφανώς ο Μάριος επιλέχθηκε – είτε λογω των μακριων μαλλιών του είτε επειδή τον είχαν χτυπήσει είτε τυχαία – να είναι αυτός που θα τιμωρηθεί (με προφυλάκιση και βαριές κατηγορίες) παραδειγματικά, για να δώσει έτσι το κράτος μια σκληρή απάντηση στην απεργία της 11/3, φοβισμένο από την αυξανόμενη οργή που ξεχύνεται στους δρόμους.

Είναι ξεκάθαρο ότι το κράτος ξαναχρησιμοποιεί την ίδια τακτική. Καταστολή με συλλήψεις, καρκινογόνα χημικά και ξυλοδαρμούς για να δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου και να αποτρέψει την μαζική συμμετοχή του κόσμου στις πορείες, τους συλλογικούς αγώνες, και κάθε άλλη αντίδραση.

Τέτοιου είδους πρακτικές τρομοκράτησης δεν μας φοβίζουν αλλα ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΑ ΜΑΡΙΟΥ Ζ.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 11/03

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *